Karczma Rzym Bydgoszcz
RESTAURACJA & HOTEL Hotel trzy gwiazdki
Pawłówek k/Bydgoszczy

EN

Karczma Rzym Hulanka Facebook Karczma Rzym Hulanka Instagram Sklep

REZERWACJA ONLINE
Przyjazd
 Wyjazd

Menu Karczmy Rzym w Pawłówku k. Bydgoszczy

  • Zapraszamy na wyśmienite dania do Karczmy Rzym w Pawłówku koło Bydgoszczy – od śniadania do kolacji.
  • W naszym menu odkryjesz bogatą ofertę dań wegetariańskich
  • Rezerwacja stolików pod numerem: 52 583 16 16
  • Potrawy z naszego menu możecie zamówić na wynos –  z dowozem do swojego domu lub odebrać je osobiście.
  • Zamówienia przyjmujemy pod numerem: 52 583 16 16 od godz. 12:00 do 19:00.
  • Dania dowozimy przy zamówieniach powyżej 100 zł i na odległość 10 km. Koszt dostawy 15 zł. Przy zamówieniach poniżej 100 zł wyłącznie odbiór własny. Również przy zamówieniach weekendowych tylko odbiór własny.

!!! Przy zamówieniach na wynos powyżej 100 zł słoiczek karczemnego smalcu w prezencie, przy zamówieniach powyżej 200 zł butelka wina w prezencie!!!

 

MENU KARCZMY RZYM

SZAMPAŃSKI APERITIF – ŚWIST SZABLI I HUK ROZGNIEWANEGO WINA – Kelner efektownie tnie szablą butelkę wina z bąbelkami i … skraca ją o szyję.
Prosecco  –  wytrawne wino musujące: butelka 0,7 l – 100 zł;
Włoskie wino musujące: butelka 0,2l – 22 zł

DANIA NA DOBRY POCZĄTEK – NA ZIMNO
Podajmy ze stosownymi dodatkami: pieczywo, grzanki i sosy

  • Tatar wegetariański – pomidory, oliwki, bazylia  – WEGE – 34 zł
  • Pyszny śledź z sałatką  z  jabłka i cebuli w śmietanie, ziemniak z grilla  – 32 zł
    Kieliszek baśniowej substancji  – obowiązkowo – 7 zł
  • Doprawiony tatar wołowy z szalotką, ogórkiem, marynowanymi grzybkami – 42 zł
  • Tatar z łososia gravlax w dymie, z kawiorem z pstrąga, majonez koperkowy, swieżo tarty chrzan – 43 zł
    Prosecco – wytrawne wino musujące – butelka 0,2 l – obowiązkowo!  – 27 zł 
  • Delikatne carpaccio z polędwicy wołowej, kapary, oliwki, suszone pomidory, płatki Grana Padano, rukola, olej z Góry Św. Wawrzyńca – 44 zł 
  • Deska przysmaków z karczemnej spiżarni (dla dwóch): tatar wołowy na grzance, pieczony rostbeef z musem czosnkowym, mięsiwo w galarecie, pasztet, szaszłyki z pomidowa i mozzarelli, tatar wegetariański z pomidorami i oliwkami oraz ogórki kiszone i smalec – 80 zł

DANIA NA DOBRY POCZĄTEK – NA CIEPŁO

  • Szparagi zielone z jajkiem poche w kukurydzianej panierce, majonez koperkowy, sos Bernaise – WEGE – 37 zł
  • Feta zapiekana z pomidorami, olkiwą i czarnymi oliwkami– WEGE – 36 zł
  • Wątróbka drobiowa duszona w sosie z prażonymi jabłkami, chrupiące psiochy – 36 zł
  • Kawior z pstrąga na chrupiących psiochach, kwaśna śmietana – 39 zł
    Prosecco – wytrawne wino musujące – butelka 0,2 l – obowiązkowo!  – 27 zł   
  • Ślimaki po Burgundzku pieczone z masłem, czosnkiem i zieloną pietruszką – 38 zł

PORA NA ZUPĘ

  • Zupa – Widzimisię Szefa Kuchni – również WEGE –  22-27 zł
  • Krem szparagowy z prażonymi migdałami – WEGE – 25 zł
  • Serowa z pomidorami krojonymi w kostkę, podawana z grzanką – 24 zł
  • Rosół pachnący kilkoma gatunkami mięs z kluskami lubczykowymi  – 22 zł
  • Żur kujawski taki, że dech zapiera, na prawdziwkach z jajkiem, białą kiełbasą i ziemniakami – 23 zł

SAŁATKI

  • Lekka sałatka z piersiami kurczęcia zrumienionymi na patelni, warzywa, jajko gotowane, sos jogurtowy – 42 zł
  • Chrupiąca sałatka z kozim serem i burakiem w occie balsamicznym, orzechami włoskimi, i malinami  – 42 zł

GALERIA DAŃ GŁÓWNYCH

DANIA GŁÓWNE WEGETARIAŃSKIE

  • Burger wegetariański – kotlet z pieczonego buraka, ser kozi, pomidor, ogórek, sałata, rzodkiewka, ajwar, podajemy z frytkami z batatów – 46 zł
  • Kopytka, suszone pomidory, cukinia, szpinak, pomidorki cherry, czosnek, płatki Grana Padano – 43 zł
  • Pierogi ukraińskie, z pikantnym nadzieniem twarogowym, okraszone cebulą, z dodatkiem kwaśnej śmietany –   42 zł
  • Pierogi szpinakowe z pieczarkami i pistacjami – 42 zł

DANIA GŁÓWNE Z MIĘSEM

  • Danie główne – Widzimisię Szefa Kuchni 49 – 69 zł
  • Soczyste żeberka wieprzowe, sos pieczeniowy, pieczone ziemniaki, kapusta kiszona na ciepło – 55 zł
  • Mistrzowski Gulasz Szefa Kuchni tradycyjnie gotowany, kwaśna śmietana, złocista babka ziemniaczana, ogórki kiszone  – 49 zł
  • Schabowy z kością smażony na smalcu, kapusta kiszona na ciepło, ziemniaki z koperkiem – 52 zł
  • Wyśmienita golonka w zalewie miodowo – czosnkowej pieczona z dodatkiem warzyw i ziemniaków – 10 dkg –  13 zł
  • Kruchutkie zrazy wołowe, zgodnie ze staropolską recepturą faszerowane, kasza pęczak i buraczki na ciepło – 56 zł
  • Prawa kurza pierś drobiowa z sosem śmietanowym z kurkami, kremowe puree ziemniaczane, kolorowe warzywa – 49 zł
  • De Volaille z lewej kurzej piersi tryskający masłem, kremowe puree ziemniaczane, marchewka z groszkiem – 49 zł
  • Wyluzowana kaczka pieczona z jabłkami –  połówka, kopytka, modra kapusta, sos śliwkowy – 77 zł
  • Policzki wołowe, grillowane warzywa, tymiankowe puree ziemniaczane, sos własny – 59 zł
  • Burger klasyczny – wołowina, bekon, ser cheddar, pomidor, ogórek konserwowy, sałata, sos koktajlowy,  podajemy z  frytkami – 49 zł

STEKI

  • Stek  z polędwicy wołowej ok. 200g:  mięso bardzo specjalnie przyrządzane, czapki z głów!
    konfitura z czerwonej cebuli, cukinia, pieczarki, papryka i ziemniaki, sosy: Bernaise i czosnkowy – 105 zł;
  • Stek z antrykotu ok. 300g
    konfitura z czerwonej cebuli, cukinia, pieczarki, papryka i ziemniaki, sosy: Bernaise i czosnkowy – 85 zł
  • Stek z karkówki, konfitura z czerwonej cebuli, cukinia, pieczarki, papryka i ziemniaki, sosy: Bernaise i czosnkowy – 53 zł
                             Na życzenie steki podajemy na rozgrzanym kamieniu – 10 zł

 

RYBY I RAKI

  • Łosoś z pieca, kaszotto z suszonymi pomidorami, cukinią i tymiankiem, kolorowe warzywa – 57 zł
  • Stek z halibuta, tymiankowe puree ziemniaczane,  kolorowe warzywa – 57 zł
  • Raki gotowane (ok. 30-35 szt.) z gałązką pachnącego kopru i cytryną, sos jogurtowo – koperkowy i grzanki – 92 zł

DESERY I LODY

    • Pachnące, świeżo upieczone ciasto karczmarzyny – jeszcze ciepłe -25 zł
    • Beza rzymska z owocami i bitą śmietaną – 26 zł
    • Owoce pod kruszonką z mąki migdałowej. Podajemy z gałką lodów waniliowych – 25 zł
    • Fondant czekoladowy na mlecznym puree ze świeżymi owocami –  27 zł
    • Płonące naleśniki z malinami i twarogiem wg receptury na śmiech- 25 zł
    • Lody waniliowe z gorącymi malinami  i bitą śmietaną – 17/25zł
    • Affogato – gałka lodów waniliowych zanurzona w espresso – 20 zł
    • Sorbet truskawkowy – 20 zł
    • Sorbet truskawkowy nurkujący w Prosecco – 29 zł

Zachęcamy również do korzystania z dobrodziejstw karczemnej spiżarni i zamawiania półmisków biesiadnych