Karczma Rzym Bydgoszcz
RESTAURACJA & HOTEL Hotel trzy gwiazdki
Pawłówek k/Bydgoszczy
REZERWACJA POKOI +48 52 560 06 01
REZERWACJA STOLIKA +48 52 583 16 16
DANIA NA WYNOS +48 52 583 16 16
E-MAIL karczma@karczmarzym.com.pl

EN

Karczma Rzym Hulanka Facebook Karczma Rzym Hulanka Instagram Sklep

REZERWACJA ONLINE
Przyjazd
 Wyjazd

Menu Karczmy Rzym w Pawłówku k. Bydgoszczy

  • Zapraszamy na wyśmienite dania do Karczmy Rzym w Pawłówku koło Bydgoszczy – od śniadania do kolacji.
  • W naszym menu odkryjesz bogatą ofertę dań wegetariańskich
  • Rezerwacja stolików pod numerem: 52 583 16 16
  • Potrawy z naszego menu możecie zamówić na wynos –  z dowozem do swojego domu lub odebrać je osobiście.
  • Zamówienia przyjmujemy pod numerem: 52 583 16 16 od godz. 12:00 do 19:00.
  • Dania dowozimy przy zamówieniach powyżej 100 zł i na odległość 10 km. Koszt dostawy 15 zł. Przy zamówieniach poniżej 100 zł wyłącznie odbiór własny. Również przy zamówieniach weekendowych tylko odbiór własny.

!!! Przy zamówieniach na wynos powyżej 100 zł słoiczek karczemnego smalcu w prezencie, przy zamówieniach powyżej 150 zł butelka wina w prezencie!!!

MENU 

SZAMPAŃSKI APERITIF – ŚWIST SZABLI I HUK ROZGNIEWANEGO WINA – Kelner efektownie tnie szablą butelkę wina z bąbelkami i … skraca ją o szyję.
Prosecco  –  wytrawne wino musujące: butelka 0,7 l – 80 zł;
Włoskie wino musujące: butelka 0,2l – 22 zł

DANIA DLA POCZĄTKUJĄCYCH – NA ZIMNO
Podajmy ze stosownymi dodatkami: pieczywo, grzanki i sosy

  • Tatar wegetariański – pomidory, oliwki, bazylia  – WEGE – 29 zł
  • Pyszny śledź atlantycki w śmietanie z jabłkiem i cebulką, ziemniak z grilla  – 26 zł
    Kieliszek mrożonej wódki – obowiązkowo – 6 zł
  • Doprawiony tatar wołowy – 37 zł
  • Tatar z łososia gravlax w dymie, z kawiorem z pstrąga, majonez koperkowy, swieżo tarty chrzan – 35 zł
    Prosecco – wytrawne wino musujące – butelka 0,2 l – obowiązkowo!  – 22 zł 
  • Carpaccio z polędwicy wołowej, kapary, płatki Parmezanu, olej z Góry Św. Wawrzyńca – 37 zł 
  • Deska przysmaków z karczemnej spiżarni (dla dwóch): tatar wołowy na grzance, sucha kiełbasa, wołowina w galarecie, pasztet, boczek w ziołach i ogórki kiszone, smalec – 55 zł

DANIE DLA POCZĄTKUJĄCYCH – NA CIEPŁO

  • Feta zapiekana z pomidorami, oliwą i czarnymi oliwkami – WEGE28 zł
  • Wątróbka drobiowa duszona w sosie z prażonymi jabłkami i rabarbarem na placku ziemniaczanym – 29 zł
  • Kawior z pstrąga na placku ziemniaczanym, kwaśna śmietana – 35 zł
    Prosecco – wytrawne wino musujące – butelka 0,2 l – obowiązkowo!  – 22 zł   
  • Mazurskie ślimaki pieczone z masłem, czosnkiem i zieloną pietruszką – 34 zł

PORA NA ZUPĘ

  • Zupa – Widzimisię Szefa Kuchni – również WEGE –  14-19 zł
  • Krem z kalafiora  – WEGE– 19 zł
  • Krem z pomidorów – WEGE–  19 zł
  • Rosół pachnący kilkoma gatunkami mięs z kluskami lubczykowymi  18 zł
  • Żur kujawski taki, że dech zapiera, na prawdziwkach z jajkiem, białą kiełbasą i ziemniakami – 19 zł
      SAŁATKI
    • Sałatka z piersiami kurczęcia zrumienionymi na patelni, warzywa, jajko gotowane, sos jogurtowy – 38zł
    • Sałatka z Burratą, pomidory, zielony ogórek, bazyliowe pesto – 37 zł

    GALERIA DAŃ GŁÓWNYCH

    DANIA GŁÓWNE WEGETARIAŃSKIE

    • Ratatuj zapiekany z puree ziemniaczanym i serem Bursztyn  – 37 zł
    • Burger wegetariański – kotlet warzywny, ser tofu, pomidor,  ogórek zielony, sałata, awokado, ajwar  – 37 zł
    • Kopytka, suszone pomidory, cukinia, szpinak, pomidorki cherry, czosnek, ser Bursztyn – 33 zł
    • Pierogi ze szpinakiem i białym serem twarogowym, olej z suszonymi pomidorami, ser Bursztyn – 35 zł
    • Pierogi ukraińskie, z pikantnym nadzieniem twarogowym, okraszone cebulą, z dodatkiem kwaśnej śmietany –   32 zł

    DANIA GŁÓWNE Z MIĘSEM

    • Danie główne – Widzimisię Szefa Kuchni 32-49 zł
    • Żeberka wieprzowe, sos pieprzowy, ziemniaki z ognia, sałatka z ogórków małosolnych – 46 zł
    • Mistrzowski Gulasz Szefa Kuchni, tradycyjnie gotowany, pikantne placki ziemniaczane, ogórki małosolne  – 44 zł
    • Schabowy z kością, kapusta kszmurowana, ziemniaki z koperkiem – 43 zł
    • Wyśmienita golonka w zalewie miodowo – czosnkowej pieczona z dodatkiem warzyw i ziemniaków – 10 dkg – 9 zł, dodatki – 10 zł
    • Kruchutkie zrazy wołowe, zgodnie ze staropolską recepturą faszerowane, gotowane ziemniaki i buraczki na ciepło – 49 zł
    • Prawa kurza pierś drobiowa z sosem śmietanowym z kurkami, kremowe ziemniaki, kolorowe warzywa – 45 zł
    • De Volaille z lewej kurzej piersi tryskający masłem cytrynowym, zieniaki gotowane, mizeria- 44 zł
    • Kacze udo pieczone z jabłkami, kopytka, modra kapusta, sos śliwkowy – 49 zł
    • Burger klasyczny – wołowina, bekon, ser czedar, pomidor, ogórek konserwowy, sałata, konfitura z czerwonej cebuli, podajemy z  frytkami z batatów – 43 zł

    STEKI

    • Stek  z polędwicy wołowej ok. 200g:  mięso bardzo specjalnie przyrządzane, czapki z głów!
      konfitura z czerwonej cebuli, cukinia, pieczarki, cebula i ziemniaki, sosy: czosnkowy i pieprzowy – 88 zł;
    • Stek z karkówki, grillowane warzywa, cukinia, pieczarki, papryka i ziemniaki, sos czosnkowy – 47 zł
    • Stek  z antrykotu ok. 250g, konfitura z czerwonej cebuli, cukinia, pieczarki, cebula i ziemniaki, sos czosnkowy – 78 zł
                               Na życzenie steki podajemy na rozgrzanym kamieniu – 10 zł

     

    RYBY I RAKI

    • Polędwica z dorsza na dwóch sosach: śmietanowym i pomidorowym,   maślane ziemniaki, kolorowe warzywa  –  52 zł
    • Stek z halibuta, puree z kalafiora,  zielone warzywa – 52 zł
    • Raki gotowane (ok. 30-35 szt.) z gałązką pachnącego kopru  i cytryną, sos jogurtowo – koperkowy i grzanki – 92 zł

    DESERY I LODY

      • Pachnące, świeżo upieczone ciasto karczmarzyny – jeszcze ciepłe -20 zł
      • Crème brûlée – 22 zł
      • Chrupiąca beza z kremem śmietanowym i owocami  – 20 zł
      • Suflet czekoladowy z konfiturą z owoców leśnych, chili  i gałką lodów waniliowych –  22 zł
      • Płonące naleśniki z malinami i twarogiem – 23 zł
      • Lody waniliowe z gorącymi malinami  i bitą śmietaną – 15 /22zł
      • Affogato – gałka lodów waniliowych zanurzona w espresso – 18 zł
      • Sorbet truskawkowy – 16 zł
      • Sorbet truskawkowy nurkujący w Prosecco – 20 zł

    Zachęcamy również do korzystania z dobrodziejstw karczemnej spiżarni i zamawiania półmisków biesiadnych