Karczma Rzym Bydgoszcz
RESTAURACJA & HOTEL Hotel trzy gwiazdki
REZERWACJA POKOI +48 52 560 06 01
REZERWACJA STOLIKA +48 52 583 16 16
DANIA NA WYNOS +48 52 583 16 16
E-MAIL karczma@karczmarzym.com.pl

EN

Karczma Rzym Hulanka Facebook Sklep

REZERWACJA ONLINE
Przyjazd
 Wyjazd

Piszą o nas – Gazeta Pomorska

im01Iście diabelska to karczma! I nic dziwnego, że patronuje jej sam Pan Twardowski. Karczma Rzym podbija serca świetnym jedzeniem, znakomitym wystrojem i udanym pomysłem na lokal z duszą.

BOŻENA SZYMAŃSKA

Jadłam w Karczmie Rzym wiele pyszności. Polecam „tatar z wołu”, bo tatarowe mięso jest zawsze świeżo zmielone. Polecam też golonkę. Najpierw peklowaną, a potem pieczoną. Chwalę ją, bo smakowita, delikatna, o skórce chrupiącej, przypieczonej.

A żur polski jest tam taki, aż dech zapiera.

Godną uwagi i grzechu obżarstwa jest również „pieczeń Fistofelesa” z cielęciny, jak i „szynka pieczona, smakiem piwa nasączona”. Tę szynkę kelner kroi na naszych oczach z ogromnego, wędzonego udźca, które kończy się eleganckim kopytem. Diabelskim kopytem?