Karczma Rzym Bydgoszcz
RESTAURACJA & HOTEL Hotel trzy gwiazdki
REZERWACJA POKOI +48 52 560 06 01
REZERWACJA STOLIKA +48 52 583 16 16
E-MAIL karczma@karczmarzym.com.pl

EN

Karczma Rzym Hulanka Facebook

REZERWACJA ONLINE
Przyjazd
 Wyjazd

Menu w Twoim pokoju hotelowym

SZAMPAŃSKI APERITIF – ŚWIST SZABLI I HUK ROZGNIEWANEGO WINA – Kelner efektownie tnie szablą butelkę wina z bąbelkami i … skraca ją o szyję.
Prosecco  –  wytrawne wino musujące: butelka 0,7 l – 80 zł;
Włoskie wino musujące: butelka 0,2l – 22 zł

DANIA DLA POCZĄTKUJĄCYCH – NA ZIMNO
Podajmy ze stosownymi dodatkami: pieczywo, grzanki i sosy

  • Carpaccio z rostbefu, rukola, Grana Padano, oliwa z oliwek – 25 zł
  • Doprawiony tatar wołowy – 27 zł
  • Pyszny  śledź atlantycki w śmietanie z  jabłkiem i cebulą, grillowanym ziemniakiem – 19 zł
    Kieliszek zmrożonej wódki – obowiązkowa – 5 zł 
  • Tatar z łososia w dymie, z kawiorem z pstrąga na musie chrzanowym z kaparami – 24 zł
    Prosecco – wytrawne wino musujące – butelka 0,2 l – obowiązkowo!  – 22 zł   
  • Pstrąg zalany, ryba w zalewie octowej według staropolskiej receptury – 21 zł
  • Deska przysmaków z karczemnej spiżarni dla dwóch osób – tatar wołowy na grzance, sucha kiełbasa, wołowina w galarecie, pasztet, boczek w ziołach i ogórki kiszone, smalec – 45 zł

DANIE DLA POCZĄTKUJĄCYCH – NA CIEPŁO

  • Gęsia wątróbka duszona w sosie z prażonymi jabłkami na placku ziemniaczanym – 27 zł
  • Kawior z pstrąga na placku ziemniaczanym, kwaśna śmietana – 26 zł
    Prosecco – wytrawne wino musujące – butelka 0,2 l – obowiązkowo!  – 22 zł   
  • Mazurskie ślimaki pieczone z masłem, czosnkiem i zieloną pietruszką – 27 zł

PORA NA ZUPĘ

  • Krem z gruszki i pietruszki – 15 zł
  • Flaki z pieprzykiem – 16 zł
  • Serowa wzbogacona szynką i świeżymi pomidorami, podawana z grzankami czosnkowymi. Na życzenie wegetariańska – 15 zł
  • Barszcz czerwony jak rubin na gęsinie  z pasztecikiem  – 15 zł
  • Rumiany rosół pachnący kilkoma gatunkami mięs ze swojskim makaronem – 14 zł
  • Żur kujawski taki, że dech zapiera, na prawdziwkach z jajkiem, białą kiełbasą i ziemniakami – 15 zł

SAŁATKI PACHNĄCE ZIOŁAMI
podajemy z grzankami zrumienionymi na złoto z dodatkiem masła ziołowego

  • Pieczony burak, szpinak, rukola, orzechy włoskie, biały ser solankowy, sos vinegret – 28 zł
  • Piersi kurczęcia zrumienione na patelni, warzywa, sałaty, jajko gotowane, sos jogurtowy – 28 zł
  • Szarpana mozzarella, orzechy, winogrono, awokado, oliwki, mieszanka sałat, sos cytrynowy  – 28 zł                          

PIEROGI I NALEŚNIKI

  • Ruskie z pikantnym nadzieniem twarogowym i boczkiem, okraszone cebulą, z dodatkiem kwaśnej śmietany – 29 zł
  • Ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, mozzarellą, żurawiną, Grana Padano – 32 zł
  • Z kapustą i grzybami okraszone cebulą  – 28 zł
  • Z nadzieniem mięsnym, cebulą okraszone a do tego kapusta kiszona zasmażana – 32 zł
  • Mieszane: z kapustą i grzybami, ruskie i mięsne a do tego kapusta kiszona zasmażana – 32 zł
  • Naleśniki z owocami zapiekane w waniliowym sosie  25 zł
  • Płonące naleśniki z malinami i twarogiem według receptury na śmiech, flambirowane przy stole – 20 zł
          

GALERIA DAŃ GŁÓWNYCH

  • Mistrzowski Gulasz Szefa Kuchni, tradycyjnie gotowany pikantne placki ziemniaczane, buraczki na ciepło – 39 zł
  • Schabowy prawie na całą patelnię, kapusta kiszona zasmażana, ziemniaki z koperkiem – 39 zł
  • Wyśmienita golonka w zalewie miodowo – czosnkowej pieczona z dodatkiem warzyw i ziemniaków – 10 dkg – 8 zł, dodatki – 8 zł
  • Kruchutkie zrazy wołowe, zgodnie ze staropolską recepturą faszerowane, kasza gryczana i buraczki na ciepło – 44 zł
  • Sztukamięs – specjalnie wyselekcjonowana wołowina, powolnie duszona, sos chrzanowy, ziemniaki gotowane, buraczki na ciepło – 44 zł
  • Prawa kurza pierś drobiowa z rusztu faszerowana kurkami, sos śmietanowy z kurkami, warzywa na ciepło, krokiety ziemniaczane – 42 zł
  • De Volaille z lewej kurzej piersi tryskający masłem cytrynowym, ziemniaki, maślane puree z koperkiem, groszek z marchewką – 39 zł
  • Kacze udo pieczone z jabłkami, ziemniaki gryczane, modra kapusta, sos śliwkowy – 44 zł
  • Makaron jajeczny ze szpinakowym pesto z orzechami, cukinia, suszone pomidory, oliwki, świeże liście szpinaku, Grana Padano – 29 zł

STEKI

  • Stek  z polędwicy wołowej:  mięso bardzo specjalnie przyrządzane, czapki z głów!
    konfitura z czerwonej cebuli, cukinia, pieczarki, cebula i ziemniaki, sosy: czosnkowy i pieprzowy.
    Na mniejszy apetyt  – 75 zł; na większy apetyt  – 85 zł
  • Stek z karkówki, grillowane warzywa, cukinia, pieczarki, cebula i ziemniaki, sos czosnkowy – 41 zł
  • Stek  z antrykotu ok. 250g, konfitura z czerwonej cebuli, cukinia, pieczarki, cebula i ziemniaki, sos czosnkowy – 69 zł
                             Na życzenie steki podajemy na rozgrzanym kamieniu – 10 zł

KARCZEMNE BURGERY

  • Klasyczny – wołowina, bekon, ser czedar, pomidor, ogórek konserwowy, sałata, konfitura z czerwonej cebuli, podajemy z  frytkami z batatów – 42 zł
  • Wegetariański – kotlet warzywny, ser czedar, pomidor, ogórek konserwowy, sałata, konfitura z czerwonej cebuli, podajemy z  frytkami z batatów –  29 zł

RYBY I RAKI

  • Dorsz zrumieniony na klarowanym maśle, maślane puree z koperkiem, warzywa na ciepło – 46 zł
  • Łosoś pieczony, puree limonkowe, zielone warzywa – 46 zł
  • Raki gotowane (ok. 20 szt.) z gałązką pachnącego kopru  i cytryną, sos jogurtowo – koperkowy i grzanki88 zł