Karczma Rzym Bydgoszcz
RESTAURACJA &
HOTEL Hotel trzy gwiazdki
Rezerwacja pokoi
Rezerwacja stolika
Biuro
E-mail
  +48 52 560 06 01
  +48 52 583 16 16
  +48 52 583 17 40
karczma@karczmarzym.com.pl
Rezerwacja pokoi   +48 52 560 06 01
Rezerwacja stolika   +48 52 583 16 16
Biuro   +48 52 583 17 40
E-mail karczma@karczmarzym.com.pl

EN

Darmowe WiFi

Catering Wielkanocny

Karczemna uczta z tradycyjnymi wielkanocnymi potrawami podkreśli charakter świąt w Państwa domach. Żurek polski, gęś pieczona, golonka, Szynka Podkomorzego, bigos staropolski, przekąski w galarecie, a na słodko sernik… to tylko nieliczne specjały, które mogą zagościć na świątecznym stole miłośników kuchni Karczmy Rzym.

Zamówienia przyjmujemy do 8 kwietnia 2020. Odbiór do  11 kwietnia 2020
Zapraszamy do zamówień!
tel. 52 583 16 16
rzym@karczmarzym.com.pl

MENU

PRZEKĄSKI ZIMNE

  • Szynka Podkomorzego ( cała szynka z nogą 6-8 kg)  – 45.00 zł/kg
  • Szynka Podkomorzego – 50.00 zł/kg
  • Biała Kiełbasa – 45 zł/kg
  • Talerz mięs na zimno – karkówka ze śliwką, indyk faszerowany, schab nadziewany, galantyna z drobiu  (160g / porcja) –  16.00 zł/porcja
  • Tatar z wołu (100g / porcja) – 13.00 zł/porcja
  • Ryba (dorsz ) po grecku (100g /porcja) – 11.00 zł/porcja
  • Pstrąg zalany – ryba w zalewie słodko kwaśnej (100g /porcja) – 11.00 zł/porcja

PRZEKĄSKI ZIMNE W GALARECIE                   

  • Karkówka faszerowana warzywami (80g / porcja) – 11.00 zł/porcja
  • Schab gotowany w ziołach z w asyście warzyw (80g / porcja) – 11.00 zł/porcja
  • Indyk nadziewany żurawina i winogronami (80g / porcja) – 11.00 zł/porcja
  • Szynka według ruskich (80g / porcja) – 10.00 zł/porcja
  • Łosoś gotowany (80g / porcja) – 15.00 zł/porcja
  • Pstrąg w galarecie ( 80g / porcja) – 11,00 zł/porcja

ZUPY           

  • Żurek polski taki że palce lizać  (250 ml) – 11.00 zł/porcja
  • Czarnina z kluskami (250 ml) – 12.00 zł/porcja
  • Barszcz czerwony czysty (250 ml) – 7.00 zł/porcja
  • Kołduny (1kg) – 40.00 zł / kg

DANIA         

  • Gęś pieczona w całości faszerowana warzywami (dla 4-5 osób) – 300.00 zł/sztuka
  • Zrazy bite faszerowane, sos pieczeniowy (2 szt./porcję)  – 26.00 zł/porcja
  • Mięso wołowe (ligawa) gotowana, sos chrzanowy (160g/porcja) – 22.00 zł/porcja
  • Pierś drobiowa nadziewana szpinakiem i serem feta (160g/porcja) – 21.00 zł/porcja
  • Pierś drobiowa nadziewana kurkami, sos śmietanowy z kurkami (160g/porcja) – 26.00 zł/porcja
  • Golonka w zalewie miodowo-czosnkowej z warzywami (1 szt. ok. 600g) – 31.00 zł/porcja
  • Bigos staropolski – 50.00 zł/kg
  • Pierogi: z kapustą i grzybami, ruskie, z mięsem, ze szpinakiem (1 sztuka) – 2.00 zł/sztuka

DODATKI  

  • Surówki w kolorowym bukiecie ( 3 rodzaje surówek – 300g ) – 8.00 zł/porcja
  • Modra kapusta / Buraczki zasmażane  (250g) – 9.00 zł/porcja
  • Sos śmietanowy z kurkami  / z borowikami – na ciepło (250g) – 11,00 zł/porcja
  • Sos chrzanowy – na ciepło (250g) – 9,00 zł/porcja
  • Sos tatarski / Mus chrzanowy / Ćwikła z chrzanem – na zimno (250g) – 11,00 zł/porcja

CIASTA      

  • Karczemny sernik z bakaliami – 120.00 zł/blacha