Karczma Rzym Bydgoszcz
RESTAURACJA & HOTEL Hotel trzy gwiazdki
REZERWACJA POKOI +48 52 560 06 01
REZERWACJA STOLIKA +48 52 583 16 16
DANIA NA WYNOS +48 52 583 16 16
E-MAIL karczma@karczmarzym.com.pl

EN

Karczma Rzym Hulanka Facebook Sklep

REZERWACJA ONLINE
Przyjazd
 Wyjazd

Catering na Gwiazdkę 2021

Trzech Szefów Kuchni naszych restauracji  –  Daniel Bereziak z Karczmy Rzym,  Maciej Matecki z Werandy i Andriy Zubrytskyi z Pałacu Suchary – połączyło siły, by stworzyć wyjątkowe menu cateringowe na Boże Narodzenie.  Znajdziecie w nim dużo ich popisowych potraw, których nie może zabraknąć na Waszych świątecznych stołach.

Zamówienia przyjmujemy do 19 grudnia 2021 r.
pod numerem telefonu: 796 594 694
Zamówienie można też złożyć drogą mailową. Jak to zrobić? Ofertę cateringu można  pobrać klikając w poniższy link:

W rubryce „Ilość” wystarczy zaznaczyć liczbę porcji wybranych dań, wskazać miejsce odbioru cateringu w Karczmie Rzym, Restauracji Weranda lub w Pałacu Suchary, uzupełnić dane kontaktowe i  przesłać zamówienie  na adres mail:  rzym@karczmarzym.com.pl

MENU CATERINGU KARCZMY RZYM  NA GWIAZDKĘ 2021
PRZEKĄSKI ZIMNE

  • Talerz mięs na zimno – karkówka ze śliwką, indyk faszerowany, schab nadziewany  – (160g / porcja)  Specjał Karczmy Rzym! 19.00 zł/porcja
  • Łosoś gravlax (100 g/porcja) specjał  Werandy!17.00 zł/porcja
  • Kremowe pate z fois gras i wątróbki drobiowej z puree z śliwki (100 g / porcja) specjał  Werandy! 25 zł/porcja
  • Tatar z wołu (100g / porcja) 14.00 zł/porcja
  • Ryba (dorsz ) po grecku (100g / porcja) 12.00 zł/porcja
  • Pstrąg zalany – ryba w zalewie słodko kwaśnej (słój 0,9 l) Specjał Karczmy Rzym! 39.00 zł/porcja
  • Śledź w śmietanie z cebulką i jabłkiem (100g / porcja) 10.00 zł/porcja

PRZEKĄSKI ZIMNE W GALARECIE

  • Karkówka faszerowana warzywami (100g / porcja) 13.00 zł/porcja
  • Schab gotowany w ziołach w asyście warzyw (100g / porcja) 13.00 zł/porcja
  • Indyk nadziewany żurawiną i winogronami (80g / porcja) 13.00 zł/porcja
  • Szynka według ruskich (100g / porcja) 13.00 zł/porcja
  • Łosoś z warzywami (100g / porcja) 17.00 zł/porcja
  • Pstrąg z warzywami ( 100g / porcja) 14.00 zł/porcja

ZUPY

  • Rybna z kawałkami ryb, warzywa korzeniowe, pomidory (250 ml)  Specjał Karczmy Rzym! 14.00 zł/porcja
  • Grzybowa z borowikami, podgrzybkami i warzywami korzeniowymi (250 ml) 13.00 zł/porcja
  • Bulion grzybowy (250 ml) specjał  Werandy! 14.00 zł/porcja
  • Czernina z kluskami  (250 ml) Specjał Karczmy Rzym!  13.00 zł/porcja
  • Rosół pachnący kilkoma gatunkami mięs z makaronem swojskiego wyrobu (250 ml) 10.00 zł/porcja
  • Barszcz czerwony  na gęsinie czysty  Specjał Pałacu Suchary! (250 ml) 7.00 zł/porcja
  • Kołduny  z mięsem (1 kg) 40.00 zł/kg
  • Uszka z grzybami (1 kg) 40.00 zł/kg
  • Krokiet faszerowany kapustą i grzybami (2 szt. / porcję) 12.00 zł/porcja

DANIA

  • Gęś pieczona w całości faszerowana warzywami i suszonymi owocami (dla 4-5 osób) Specjał Pałacu Suchary! 300.00 zł/sztuka
  • Kaczka pieczona w całości z jabłkami w sosie własnym (sztuka)Specjał Pałacu Suchary! 110.00 zł/sztuka
  • Pieczeń cielęca (160 g/porcja) z sosem truflowym specjał  Werandy! 39.00 zł/porcja
  • Zrazy wołowe bite faszerowane, sos pieczeniowy (2 szt./porcję)  Specjał Karczmy Rzym! 26.00 zł/porcja
  • Ligawa – mięso wołowe gotowane, sos chrzanowy (160g/porcja)  Specjał Karczmy Rzym! 22.00 zł/porcja
  • Pierś drobiowa nadziewana szpinakiem i serem feta (160g/porcja) 21.00 zł/porcja
  • Pierś drobiowa nadziewana kurkami, sos śmietanowy z kurkami (160g/porcja) 26.00 zł/porcja
  • Sakwa Twardowskiego – polędwiczki wieprzowe z grzybami (2 szt./porcję) 23.00 zł/porcja
  • Karp smażony (160g/porcja) + sos pieczarkowy oddzielnie 31.00 zł/porcja
  • Boeuf Strogonow (250/porcja) 26.00 zł/porcja
  • Kulebiak z kapustą, grzybai i kaszą gryczaną (25x10cm) Specjał Pałacu Suchary!  45.00 zł/porcja
  • Bigos staropolski  Specjał Karczmy Rzym! 46.00 zł/kg
  • Pierogi: z kapustą i grzybami (1 sztuka) 2.50 zł/sztuka
  • Kluski z makiem i bakaliami (1kg/porcja) 35.00 zł/porcja

DODATKI

  • Surówki w kolorowy bukiecie (3 rodzaje surówek -300 g) 10,00 zł/porcja
  • Modra kapusta (250g) 9.00 zł/porcja
  • Buraczki zasmażane (250g) 9.00 zł/porcja
  • Sos śmietanowy z borowikami – na ciepło (250g) 11,00 zł/porcja
  • Sos śmietanowy z kurkami – na ciepło (250g) 11,00 zł/porcja
  • Sos tatarski – na zimno (150g) 11,00 zł/porcja

CIASTA/PIECZYWO

  • Karczemny sernik z bakaliami60.00 zł/ 20×30 cm
  • Karczemny jabłecznik z bezową pianą i kruszonką60.00 zł/ 20 x 30 cm
  • Brownie z daktylami i orzechami laskowymi  specjał  Werandy! 60.00 zł/ 15 x 25 cm
  • Chleb pszenny z makiem z Werandowego pieca specjał  Werandy!12.00 zł/20 x 11 cm