Karczma Rzym Bydgoszcz
RESTAURACJA & HOTEL Hotel trzy gwiazdki
REZERWACJA POKOI +48 52 560 06 01
REZERWACJA STOLIKA +48 52 583 16 16
E-MAIL karczma@karczmarzym.com.pl

EN

Karczma Rzym Hulanka Facebook

REZERWACJA ONLINE
Przyjazd
 Wyjazd

Catering na Gwiazdkę 2020

Cieszcie się świątecznymi potrawami Karczmy Rzym w swoich domach. Zapraszamy do zamówień bożonarodzeniowego cateringu.  Na życzenie przygotujemy dowolne menu. Zamówienia przyjmujemy do 20 grudnia 2020 r.
Zamówienia pod numerem telefonu: 52 583 16 16 lub 796-594-694
Zamówienie można też złożyć osobiście w Karczmie Rzym lub drogą mailową. Ofertę cateringu można  pobrać klikając w poniższy link:

W rubryce „Ilość” wystarczy zaznaczyć liczbę porcji wybranych dań i uzupełnione  zamówienie przesłać na adres mail: rzym@karczmarzym.com.pl

MENU CATERINGU KARCZMY RZYM  NA GWIAZDKĘ 2020
PRZEKĄSKI ZIMNE

  • Talerz mięs na zimno – karkówka ze śliwką, indyk faszerowany, schab nadziewany, galantyna z drobiu – (160g / porcja)  17.00 zł/porcja
  • Pasztet z kaczki w aromacie pomarańczy z sosem cumberland (100g / porcja) 17.00 zł/porcja
  • Tatar z wołu (100g / porcja) 14.00 zł/porcja
  • Ryba (dorsz ) po grecku (100g / porcja) 12.00 zł/porcja
  • Pstrąg zalany – ryba w zalewie słodko kwaśnej (100g / porcja) 12.00 zł/porcja
  • Śledź w śmietanie z cebulką i jabłkiem (100g / porcja) 10.00 zł/porcja

PRZEKĄSKI ZIMNE W GALARECIE

  • Karkówka faszerowana warzywami (80g / porcja) 12.00 zł/porcja
  • Schab gotowany w ziołach w asyście warzyw (80g / porcja) 12.00 zł/porcja
  • Indyk nadziewany żurawina i winogronami (80g / porcja) 12.00 zł/porcja
  • Szynka według ruskich (80g / porcja) 12.00 zł/porcja
  • Łosoś z warzywami (80g / porcja) 14.00 zł/porcja
  • Pstrąg z warzywami ( 80g / porcja) 12.00 zł/porcja

ZUPY

  • Rybna z kawałkami ryb, warzywa korzeniowe, pomidory (250 ml) 11.00 zł/porcja
  • Grzybowa – krem z łazankami (250 ml) 11.00 zł/porcja
  • Rosół pachnący kilkoma gatunkami mięs z makaronem swojskiego wyrobu (250 ml) 9.00 zł/porcja
  • Barszcz czerwony czysty (250 ml) 7.00 zł/porcja
  • Kołduny (1 kg) 40.00 zł/kg
  • Pasztecik mięsny z ciasta francuskiego (1 sztuka) 6.00 zł/porcja
  • Krokiet faszerowany kapustą i grzybami (2 szt. / porcję) 9.00 zł/porcja

DANIA

  • Gęś pieczona w całości faszerowana warzywami i suszonymi owocami (dla 4-5 osób) 300.00 zł/sztuka
  • Kaczka pieczona w całości z jabłkami w sosie własnym (sztuka) 90.00 zł/sztuka
  • Zrazy wołowe bite faszerowane, sos pieczeniowy (2 szt./porcję) 26.00 zł/porcja
  • Sztukamięs (ligawa) gotowane, sos chrzanowy (160g/porcja) 22.00 zł/porcja
  • Pierś drobiowa nadziewana szpinakiem i serem feta (160g/porcja) 21.00 zł/porcja
  • Pierś drobiowa nadziewana kurkami, sos śmietanowy z kurkami (160g/porcja) 26.00 zł/porcja
  • Golonka w zalewie miodowo-czosnkowej z warzywami (1 szt. ok. 600g) 31.00 zł/porcja
  • Sakwa Twardowskiego – polędwiczki wieprzowe z grzybami (2 szt./porcję) 23.00 zł/porcja
  • Karp smażony (160g/porcja) + sos pieczarkowy oddzielnie 31.00 zł/porcja
  • Filet z łososia gotowany na parze (160g/porcja), risotto z warzywami 38.00 zł/porcja
  • Bigos staropolski 50.00 zł/kg
  • Pierogi: z kapustą i grzybami, ruskie, z mięsem (1 sztuka) 2.00 zł/sztuka

DODATKI

  • Modra kapusta (250g) 9.00 zł/porcja
  • Sos śmietanowy z kurkami – na ciepło (250g) 11,00 zł/porcja
  • Sos śmietanowy z borowikami – na ciepło (250g) 9,00 zł/porcja
  • Sos chrzanowy – na ciepło (250g) 9,00 zł/porcja
  • Sos tatarski – na zimno (250g) 11,00 zł/porcja

CIASTA

  • Karczemny sernik z bakaliami120.00 zł/blacha
  • Karczemny jabłecznik z bezową pianą i kruszonką120.00 zł/blacha